Kjartan og Knut – første par ut

«Under navnet To Muntre Herrer finner vi Knut Sletnes og Kjartan Edvardsen, begge kjent fra musikkmiljøet i Trondheim» kan vi lese i Den kulturelle spaserstokkens tilbudskatalog for seniorer. Knut og Kjartan jobber begge i Kulturenheten, og to ettermiddager denne uka er de å finne i en skrånende hage på Bakklandet, hvor det er invitert til hagekonsert med sommerlige sanger i de vakreste omgivelser. Undertegnede tok turen dit i finværet.

En steinrøys full av blomster

Solvor Leistads hage er kjent for mange i Trondheim, både for sin frodige blomsterprakt, for eierens spisskompetanse innen kompostering, og for hagekonsertene som har vært arrangert hver sommer. Nå er huset solgt, og nevnte muntre herrer har fått æren av å holde de aller siste konsertene i hagen.

Det er bratt oppover bakken der trapper og stier slynger seg innimellom blomster, store mengder humler og sitteplasser til et voksent publikum som har tatt veien hit i sommerkvelden. Og i en sving sitter våre to muntergjøker, klare på slaget seks og med solen midt i ansiktet.

Underfundig munterhet og stor gjenkjennelsesfaktor

At det er 60- og 70-tallet som står herrenes hjerter nærmest er det vel ingen tvil om. Og det er heller ingen tvil om at publikum deler disse preferansene. Det er lavmælt nynning og antydninger til allsang hele veien, og generelt god stemning. Hvorvidt herrene egentlig er muntre kan diskuteres, underfundige er kanskje et mer beskrivende ord. Anekdoter, musikkhistorie og småprating mellom Beatles, Tom Waits og Wreesvijk oppsummerer konserten.  Det var rett og slett trivelig der jeg satt og kjente fregnene sprette frem på nesen.

 

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *