Påfyll for arbeidsmiljøet

Det er torsdag ettermiddag, solen skinner over fjord og folk, og mellom 30 og 40 ansatte fra Kulturenheten er samlet på Skansen aktivitetshus til opplevelser, sosialt fellesskap og mat. Hva er så foranledningen for dette hyggelige evenementet?

Arbeidsmiljøprisen 2015

Kulturenheten vant Trondheim kommunes arbeidsmiljøpris i 2015, vel fortjent! Et bevisst fokus på arbeidsmiljø og faglig og systematisk HMS-arbeid over tid er en av grunnene til at vi fikk prisen. Arbeidsmiljøgruppa er aktiv og synlig, hele 96% av ansatte oppgir at de kjenner til arbeidsmiljøgruppa (Kilde: Vernerunde 2016).

Juryen la også vekt på at enheten praktiserer reell medvirkning på systemnivå gjennom arbeid med enhetsavtalen og virksomhetsplanene,  og at enheten har tydelige verdier som preger hverdagen.

Påfyllskortet – påfyll for arbeidsmiljøet

I stedet for å hvile på laurbærene og den anerkjennelsen det er å vinne arbeidsmiljøprisen var det var helt sentralt for arbeidsmiljøgruppa at prispengene på 25000 kroner brukes på en måte som styrker det videre HMS-arbeidet og arbeidsmiljøet i enheten. Slik gikk det til at Påfyllskortet ble født!

Påfyllskortet er et klippekort alle ansatte har fått. Et klipp gir deg mulighet til å delta på et felles arrangement, og gjennom året inviterer arbeidsmiljøgruppa til ulike kulturarrangement med opplevelser, fellesskap og mat. Sted og innhold varierer, og denne torsdagen i august er vi altså samlet på Skansen.

Trivsel på Skansen

Skansen aktivitetshus er en av kulturarenaene i byen som drives av Kulturenheten, og til daglig er det ulike gruppeaktiviteter her for voksne og barn med behov for ekstra tilrettelegging. Beliggenheten, rett ved småbåthavna og byens nye favorittpromenade, bidrar til at skuldrene senkes litt ekstra, og praten går på kryss og tvers rundt bordene der vi sitter og koser oss med god mat.

Underholdningen viser seg å være, etter artistens eget utsagn, «Olavsfestdagenes nye headliner» på trekkspill, flankert av det habile tomannsorkesteret Dag Ivars. Den trekkspillende headlineren er allsidig i uttrykket, fra Smoke on the water i valsetakt til Bjarne Brøndbo-medley. Noe for en hver smak altså. (At innslaget opprinnelig er et nummer fra Sjetnerevyen skal kanskje Olavsfestdagene være fornøyd med..)

For Kulturenheten, som har aktiviteter spredt ut over hele byen, er det spesielt viktig med slike felles møtepunkt, hvor vi møter kolleger vi ikke ser i det daglige og opplever noe sammen. Et godt arbeidsmiljø er noe av det viktigste vi har – vi gleder oss allerede til neste påfyllsarrangement!

Share

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *