Veien vi valgte.

Ferden så langt.

I et tidligere blogginnlegg skrev jeg litt om at noen valgte skyen med private Googlekontoer. Det forteller at det er et behov i organisasjonen for funksjonaliteten i løsningen. Den vil være til hjelp for oss i arbeidshverdagen. Vi kjøpte inn en del lisenser både av Office 365 og Google. Dette fordi omfanget av brukere som ønsket skyverktøy ble stort. Vi hadde 50 enheter hvor en eller flere ansatte brukte Google sin skyløsning. Flere enheter benyttet Office 365. Fellesnevneren var et behov for deling og samskriving. Samskriving er å skrive samtidig i samme dokument. Vi hadde en tett dialog med brukere ved mange av disse enhetene rundt hva de ønsket og hadde som krav til funksjonalitet til ny epostløsning, tekstbehandler osv. I dette innlegget skal jeg skrive litt om hva det er vi har kjøpt og hvorfor vi kjøpte det.

ila-1

Fra Ilaparken i Trondheim.

Deling.

I Google sin verden kan jeg som i Microsoft sin verden arbeide med tekstbehandler, regneark og presentasjoner. Jeg mister ikke noe. Det er veldig enkelt å dele disse dokumentene med andre. Jeg skal ikke lengre lagre dem på private områder eller på enhetsområdene. Den knappen som gjør det lett å dele er lett å finne, selv om den skifter farge en gang i blant. Det er også lett å se hvem jeg har delt med. Jeg kan dele hele mapper og enkeltdokumenter. Nytteverdien er stor. Jeg arbeider i to prosjekt med kolleger fra andre enheter. Vi har stor glede av denne funksjonaliteten.

Jeg er ansatt ved Personaltjenesten i Trondheim kommune. Vi skal samles fra onsdag til fredag denne uka for å diskutere veien videre for oss. Det skjer mye innenfor vårt ansvarsområde. I dette arbeidet skal vi bruke den for oss nye skyløsningen fra Google. Det blir en ny erfaring for mange av mine kolleger. Jeg gleder meg og er helt sikker på at mange både vil skjønne hva dette er og se hvordan dette kan benyttes i arbeidet vårt.

Samskriving.

Så kan vi arbeide samtidig i dokumentene. Såkalt samskriving. Jeg tror at det kan virke motiverende. Jeg tror også at det øker kreativiteten i arbeidet vårt. Det at vi enkelt ser hva andre skriver i et dokument får helt sikkert i gang noen nye tanker hos oss som dokumentet er delt med. På den samlinga vi nå skal ha resten av denne uka skal vi bruke denne muligheten i vårt gruppearbeid.

Hva får vi mer?

Vi har kjøpt ny epostløsning, tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy. Så alt skal være som før på de områdene. Bortsett fra dette med deling og samskriving. Men dette kjøpet er så mye mer. Vi får mange fine verktøy i tillegg. Selv bruker jeg Google Keep. En enkel plass å skrive notater. Google hangout er også et verktøy jeg bruker mye. Det er et kjekt og lett tilgjengelig verktøy for chat og videosamtaler.

ila-2

Fra Ilaparken i Trondheim.

Gi meg det jeg trenger der jeg er.

For tre år siden deltok jeg i en paneldebatt. Der avslutta jeg med å si «Gi meg det jeg trenger der jeg er og når jeg trenger det». Jeg sikta til lett tilgjengelige verktøy enten jeg er på kontoret eller på bussen. Eller som i morgen tidlig, på hurtigbåten til Hitra. Jeg vil bruke disse verktøyene på mobilen, på nettbrettet, på pc-en og på Chromebooken min. Jeg vil enkelt kunne skifte mellom min kommunekonto og min private konto. Verden har gått framover.